Loader

YOGA - AERIAL YOGA - YOGA ΓΙΑ ΕΓΚΥΟΥΣ

 

Yoga 

Η Γιόγκα θεωρείται το αρχαιότερο σύστημα προσωπικής ανέλιξης του σώματος , του νου και του πνεύματος. Υπάρχουν ποικίλες μορφές προσέγγισεις και πρακτικές στη γιόγκα αλλα όλες μοιράζονται τον ίδιο στόχο, τη σύνδεση και την ένωση με το θείο.

 

Στη δύση ασκούμε περισσότερο την Χάθα γιόγκα και είναι αυτή που διδάσκουμε στο δικό μας στούντιο. Βασίζεται περισσότερο σε σωματικές ασκήσεις αναπνοών όπου αποτελούν μέρος ενός ευρύτερου μονοπατιού της ράτζα γιογκα, του «βασιλικού μονοπατιού» του σώματος και του νου. Εξασκούμε τεχνικές αναπνοών (πραναγιάμα) αναζωογονόντας ολόκληρη την ύπαρξή μας και αφυπνίζοντας το απέραντο δυναμικό μας , καθώς και τη συγκέντρωση μας (νταρανα) όπου αναπτύσεται το εύρος της προσοχής μας , η νοητική εγρήγορση και επίγνωση ετσι ώστε να μπορούμε να εστιάσουμε σε ένα μόνο θέμα, αντικείμενο, σκέψη ή αίσθηση τη φορά.

 

Aerial Yoga

Είναι το νέο εναλλακτικό σύστημα άσκησης όπου συνδιάζει την παραδοσιακή hatha yoga με την δεξιοτεχνία των εναέριων ακροβατικών ασκήσεων στο πανί.Γίνεται σε ειδικό μαλακό ύφασμα το οποίο κρέμεται απο το ταβάνι. Στην aerial yoga το σώμα αιωρείται και με τη βοήθεια της βαρύτητας οι στάσεις της yoga πέρνουν μια νέα συναρπαστική διάσταση, βελτιώνοντας ιδιαίτερα μερικά απο τα στοιχεία της φυσική μας κατάσταση όπως ευλυγισία, δύναμη, κινητικές επιδεξιότιτες νευρομυικής συναρμογής και αντίληψης του χώρου, καθώς μπορεί να δράσει όπως και στην παραδοσιακή hatha yoga στο πνευματικό και ψυχικό μας επίπεδο.

 

 Το μάθημα γίνεται μέσα απο την φωτεινότητα της yoga, αλλά πολλές απο τις εναέριες ασκήσεις έχουν τόσο διασκεδαστικό χαρακτήρα προκαλώντας γέλιο και δίνοντας χαρά στους μαθητές μας ανακτώντας την αυτοπεποίθηση τους.

Για να συμμετέχετε στην aerial yoga ΔΕΝ χρειάζεται να έχετε ξανακάνει hatha yoga.

Αρκεί να έχετε μια στοιχειώδη εκγύμναση στο ενεργητικό σας.

 

Άτομα που δεν ενδείκνυται να συμμετάσχουν στην aerial yoga είναι αυτά με:

-υψηλή πίεση

-γλαύκωμα ή γενικότερα προβλήματα ματιών

-εγκυμοσύνη

-εγκεφαλικό

-πρόσφατη εγχείρηση

 

Tα μαθήματα Aerial Yoga γίνονται σε ολιγομελή τμήματα εώς 7 άτομα.

 

 

ΣΗΜΕΙΩΣΗ. Για την καλύτερη ασφάλειά σας καλό θα ήταν πριν την έναρξη των μαθημάτων aerial yoga να επισκεφθείτε τον προσωπικό σας γιατρό.

 

Yoga για εγκύους

Η εκγύμοσύνη είναι ένα ταξίδι ανακάλυψης μιας περιόδου μεγάλων αλλαγών. Συμβάλλεις στη δημιουργία μιας νέας ζωής όχι απλά με το σώμα σου αλλα και με τα συναισθήματά σου, τον νου και το πνεύμα σου. Η Γιόγκα θα σε βοηθήσει να έχεις την καλύτερη δυνατή εγκυμοσύνη και τοκετό, ανεξάρτητα από την υγεία σου ή τις περιστάσεις , και θα σου εξασφαλίσει ένα θετικό περιβάλλον για το μωρό απο την αρχή. Ακόμα θα είσαι πιο ικανή να αποφύγεις προβλήματα σαν το υπερβολικό βάρος και την οσφυαλγία.

 

Ακόμα και άν δεν έχεις κάνει ποτέ γιόγκα πριν θα βρεις ότι η πρακτική των πιο απλών ασκήσεων βελτιώνει την ευεξία σου την ευλυγισία, την ενδυνάμωση των μυών και ιδιαίτερα του περίνεου (κολπικού μυώς) ώστε να αποκτήσεις μια ολοκληρωμένη επίγνωση στην περιγεννητική περιοχή και γενικότερα στους μύες της λεκάνης , ενώ η χαλάρωση οι τεχνικές αναπνοών και ο διαλογισμός σε βοηθούν σ’ όλη τη διάρκεια της περιόδου από την σύλληψη μέχρι την γέννηση και ακόμα πιο πέρα.

 

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Απαραίτητη προϋπόθεση στη γιόγκα των εγκύων είναι η γραπτή άδεια του γιατρού.